Følg BIK BOK Norge

​Bik Bok forlenger samarbeidet med Plan International Norge

Pressemelding   •   aug 06, 2018 12:02 CEST

Siden høsten 2014 har Bik Bok bidratt med over tre millioner kroner til et jenter- og utdanningsprosjekt i Vietnam i samarbeid med Plan International Norge. Takket være et enormt engasjement fra ansatte og kunder går nærmere 1 200 barn i Quang Tri-provinsen i Vietnam en lysere fremtid i møte gjennom mer og bedre skolegang, opplæring i egne rettigheter og skolestipend..

Emma Gustafsson, markedssjef i Bik Bok, mener at prosjektet #girlsrighttoeducation har innfridd. Og hun er ikke bare imponert over innsatsen hos de ansatte og kundene, men også hvordan hele virksomheten har samarbeidet for å få til disse gode resultatene.

-Siden Bik Bok er et brand som henvender seg hovedsakelig til jenter, var det naturlig for oss å bidra til å fremme jenters situasjon. Gjennom gode og enkle budskap, tydelig kommunikasjon og bredt eierskap i virksomheten har vi fått til et godt partnerskap og viktige resultater som betyr mye for jentene i Quang Tri i Vietnam.

Kundenes engasjement gir Bik Bok en bekreftelse på at det er riktig for dem å fortsette med slike prosjekter hvor de bidrar til at flere jenter i verden får gå på skole. Bik Bok og Plan International Norge har derfor nå signert en ny tre-års avtale. Denne gangen skal Bik Bok støtte et prosjekt i Singimari nord i Bangladesh, et område hvor majoriteten av jentene blir frarøvet sin skolegang og utdanning, blant annet på grunn av at mange blir giftet bort som barn. Målet med prosjektet er å styrke unge jenter og samfunnet de lever i gjennom utdanning og dermed forhindre at jentene blir giftet bort mens de ennå er barn.

Prosjektet i Bangladesh kickstarter med en "rund-opp-kjøpesummen kampanje" i Bik Bok sine butikker uke 33 og 34.

Se filmen fra prosjektet i Vietnam her